Wellness DESIGN

Bloomsbury Design oferă servicii de Wellness Design. Abordăm acest domeniu într-o manieră holistică și avem în vedere oferirea unei experiențe unice în care simțurile, starea și nevoile omului sunt în centrul atenției.

WELLNESS DESIGN ?


Designul de Wellness se referă la conceperea și amenajarea spațiilor interioare sau exterioare care promovează sănătatea, bunăstarea fizică, mentală și emoțională. Luăm în considerare factori precum lumina naturală, circulația aerului proaspăt, utilizarea materialelor cu estetică organică, durabile și non-toxice, crearea unui mediu propice relaxării și echilibrului. Designul de Wellness se axează, de asemenea, pe alăturarea armonioasă de elemente care stimulează atât activitățile fizice, precum fitness-ul sau hidroterapia, cât și activitățile interioare de vindecare, cum ar fi meditația.

Obiectivul constă în crearea unor spații care să ofere oportunități optime pentru relaxare, reducerea stresului și îmbunătățirea calității vieții.

Această filosofie se poate aplica cu succes într-o varietate de contexte, de la locuințe la birouri, hoteluri, spații comerciale și altele, cu scopul de a oferi utilizatorilor o experiență mai sănătoasă și mai plăcută, contribuind astfel la un stil de viață echilibrat.

ABORDARE HOLISTICA ?


Abordarea unui concept de design în manieră holistică implică o privire de ansamblu care are întodeauna în centru omul. Toate procesele se comportă precum un satelit în jurul utilizatorului și au în vedere creerea unor experiețe pentru acesta.

Noi, la Bloomsbury Design, am identificat opt categorii de care ținem cont atunci când gândim un spațiu Wellness. Aceste opt grupe se intersectează, colaborează, se completează.

Vorbim în acest caz despre: designul interior, personalizarea spațiului, funcționalitatea, amplificarea simțurilor, serviciile oferite, sănătatea (fizică, emoțională, spirituală), tehnologia și inovația, respectiv sustenabilitatea.

CE POATE CUPRINDE ZONA WELLNESS ?


În funcție de dimensiunea, categoria de spațiu în care zona de wellness se află, dar și de tipurile de terapii practicate, zona wellness poate cuprinde:

Saune uscate: finlandeză, biosaună, saună rusească, saună cu sare (Hymalaia), cu infraroșu,

Saune cu aburi: hammam, caldarium,

Alte tipuri de saune calde: rasul, baie japoneză cu sare, saune cu spumă

Terapii reci: bazine cu apă rece, crioterapie, fântână cu gheță, cameră cu zăpadă

Terapii cu apă: bazin hidromasaj, dușuri emoționale, căi kneipp (vertical sau orizontal), dușuri orizontale, ofuro (băi japoneze), bazin de plutire, dușuri Vichy, etc.

Terapii pe bază de atingere: camere de masaj, împachetări, chinetoterapie, scruburi, etc.

Săli dedicate activităților fizice și sportive: yoga, pilates, fitness, functional, cycling, etc.

Camere terapii complementare: sound healing, colour therapy, băi cu CO2, Mayr Cure, flotation, etc.

Spații exterioare: grădini tematice, grădini dedicate sportului, etc.

Spații cunoaștere: workshopuri, conferințe, spații tematice, etc.

De asemenea considerăm că zona wellness poate cuprinde și domenii de LIFESTYLE precum

cabinete de înfrumusețare: studio makeup, studio hair, nails

medicină alternativă

medicină non-invazivă: balneoterapie, talasoterapie, recuperare, perevenție medicală, acupunctură, întreținere

cabinete medicină invazivă: chirurgie estetică, stomatologie

PENTRU CE TIPURI DE PROIECTE ?


B2B / INVESTITORI

CLIENȚI PRIVAȚI

ARHITECȚI / DESIGNERI

CÂTEVA EXEMPLE DIN PORTOFOLIUL NOSTRU