Titlu: Metal trick

Locatie: Luxembourg

Beneficiar​: P. F.

Despre

Dupa lungi negocieri cu propriile vise, P.F. s-a decis ca primul pas spre noua lui viata sunt schimbarile. O schimbare din interior catre exterior care include inclusiv apartamentul sau din Luxembourg.

Gata! Mana pe creion, mailul deschis nonstop. Ce pastram? La ce renuntam? Cum vrei sa fie? Ce vrei sa iti inspire?

“In amenajarea livingului meu vreau sa tii cont doar de cateva lucruri: pastram dulapurile inalte gri- ciment (pe langa faptul ca sunt functionale, au si semnificatie sentimentala), scaunul si ottoman-ul de design 

Eames, masa cu picioare metalice si blat din sticla Knoll. Nu vreau sa daram niciun perete si niciun tavan. In rest, vino intampinati-ma cu o propunere care sa mi se potriveasca!”

Perfect! Ne place tema, ne place ca nu avem restrictii prea mari, avem cateva linii trasate despre caracterul beneficiarului.  Ne plac si elementele pe care trebuie sa le pastram, apreciem afinitatea pe care el o are pentru arhitectura si designul interior.

Elementul comun al pieselor de pastrat este metalul, asa ca nu am facut  decat sa profitam de el, sa ne invartim in jurul acestui material rece, pe care il adoram. Astfel, am incadrat peretii cu o rama metalica, iar pe cel principal, unde am propus si televizorul, am realizat o retea geometrica, metalica, vopsita in camp electrostatic intr-un oranj- sofran. In oglinda acestui perete am inserat o biblioteca din structura metalica, cu rafturi din lemn masiv, apropiata dinningului pastrat. Am impartit camera de 33 metri patrati in 3 zone, adiacente, perfect functionale.  Intre zona de relaxare si zona de luat masa, ca sa nu lasam spatele canapelei  neacoperit, am realizat un mic mobilier din aceleasi materiale ca si cele ale bibliotecii. Acolo poate sa isi tina suvenirurile, fotografiile, amintirile si povestile dragi.

Prima varianta- dragoste la prima vedere de ambele parti! Ne-a placut conceptul, ne-au placut culorile, ne-au placut materialele si drept urmare, am executat!