Inaugurare concept store Tempini

Unde? La Tempini!

A trecut un timp de cand nu am mai scris, dar am asteptat sa va povestesc despre unul din cele mai importante evenimente din zona romaneasca a amenajarilor de interior. Este vorba de inaugurarea noului concept store Tempini.

 

Acum ceva vreme am primit invitatia lor pe care era scris astfel: “Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa poti sa vezi foarte departe”. Era la Timisoara. Noi suntem niste oameni supusi disciplinei, asa ca ne-am urcat in avion,  la 6000 de metri si nu doar ca am raspuns cu da convocarii, dar am si indeplinit la propriu reflectia scriptica.

 

Pentru toti colaboratorii si clientii, gazdele au prezentat in showroomul lor amplu cele mai recente finisaje, inovatii in toata regula care cu siguranta vor fi integrate in viitoarele proiecte nationale si internationale.

Cea mai mare placa ceramica din lume.

Principalul material care a impresionat prin dimensiuni si gama mare de texturi a fost placa ceramica italiana gigantica, furnizata de FLORIM. Este o placa supradimensionata care ofera solutii infinite de design. Visul arhitectilor si designerilor maniaci dupa planeitate s-a implinit: numarul rosturilor se reduce formand campuri continue de placari.

 

 

Asadar, cea mai mare placa ceramica din lume (160x 320 cm) este acum la Tempini Timisoara. Trebuie neaparat sa o vedeti dar, mai ales, sa o folositi in interioare sau pe fatade! Mai mult decat atat, o puteti admira integrata intr-un mini proiect realizat de Stefan Lazar (Ezzo, Timisoara). Standul placat dinamic este un spatiu care demonstreaza versatilitatea folosirii, taierii placii Magnum Oversize.  Totodata, showroomul ofera tuturor arhitectilor si designerilor colaboratori acest mic univers in care se pot desfasura intalniri business: intim, linistit, un mediu arhitectural aparte!

 

Tempini ne-a intampinat cu alte box-uri de concept, gandite de arhitecti romani de top. In fiecare cadru au fost evidentiate caracteristici unice care tin de marime, textura si culoare a unor materiale abordate.

 

Box-ul meu preferat a fost cel amenajat de designerul sibian Valentin Oltean. Materialul conturat in acest ambient este o alta noutate: ardezia cu grosime de 1.3 milimetri. Avand o multintudine de desene naturale, piatra inlocuieste cu succes costisitorul onyx sau indragitele materiale compozite. Un efect spectaculos este generat atunci cand placile sunt luminate din spate.

 

 

Celelalte ambiente au prezentat elegantul brand Sicis (mozaic de lux), tapetul de design Inkiostro Bianco (mi-nu-nat nu doar datorita motivelor folosite ci si datorita noutatii reprezentate de folosirea acestui finisaj la pardoseala), alaturi de alte sute de colectii de placi ceramice, obiecte sanitare, parchet etc.

 

 

Tempini ne-a intampinat cu un showroom complet, unic, preocupat de noile aparitii in materie de design. Aici poti gasi cu siguranta solutii pentru orice tip de amenajare (exterior, interior- baie, bucatarie, dormitor, living), suport din partea profesionistilor si, de ce nu, un spatiu in care te simti ca acasa (nu degeaba noua filosofie a  brandului este “Feel at home”). 

Evenimentul a fost unul dintre cele mai frumoase la care am participat pana acum, nu doar datorita produselor inedite expuse, invitatilor ci, mai degraba, ambiantei si organizatorilor care ne-au facut, ca de fiecare data, sa ne simtim extraordinar!

Felicitari Tempini Romania, felicitari lui Gigi Nacev si echipei sale! 

 

Alaturi de Francesco Caporale (Tempini), Razvan Barsan (Wigwam Design, Razvan Brasan+ Partners), Cristina Postu (Bloomsbury), Gigi Nacev (director general Tempini), Tania Cararus, Masha Verhoogt, Adrian Ciocazanu (Igloo)