De ce sa alegi un arhitect de interior?

Ai un spatiu nou! Ai visat a el, ti l–ai imaginat, ai facut tot posibilul sa il obtii. Acum il ai, crezi ca partea cea mai grea a trecut. Veste proasta: greul e la debut! Adevarata provocare acum incepe deoarece trebuie sa ii dai aerul la care ai ravnit, sa il transformi intr-un mediu care iti da senzatia si emotia pe care ti-ai dorit-o, trebuie sa il faci functional si in acelasi timp sa fie unic. Multe lucruri, nu? Tu esti doctor, inginer, avocat, antrepenor si nu ca nu te-ai pricepe, dar chiar nu te intereseaza detaii prea complicate. Vrei sa inchizi ochii si sa apara asa cum ti-ai imaginat.

Pentru toate aceste argumente, plus multe altele trebuie sa apelezi la un profesionist!

In primul rand, un architect de interior intuieste tipul de persoana si nevoile mai repede decat o poate exprima beneficiarul. Ca si profesionist, el asculta toate doleantele care pot porni de la culori (de cele mai multe ori par a nu se combina niciodata), de la materiale, de la stilul amenajarii (din nou si aici pot exista afinitati pentru mai multe stiluri), trage concluzii astfel incat in final amenajarea sa fie una uniforma, placuta, confortabila si cu personalitate.

Prin intrebari legate de stilul de viata, de hobbyuri, de functionalitatea amenajarii, de stilul dorit, arhitectul traseaza un “portret” pe care in scurt timp il transpune in elemente ce privesc amenajarea.  Este treaba arhitectului de interior sa identifice toate nevoile, preferintele si sa le transpuna in noul spatiu ca elemente noi, definitorii.  

Un alt atuu pe care il are un arhitect de interior este acela ca datorita experientei poate scuti beneficiarul de cel mai pretios element- timpul. Odata urmati pasii pe care fiecare architect ii are structurati, toate etapele merg de la sine. Astfel, in perioada in care te-ai fi gandit la ce tip de obiect de iluminat sa folosesti, daca sa folosesti aere conditionate sau evantaie pe pereti, daca nuanta de turquoise se potriveste cu ardezia imaginata, daca exista o varianta mai buna pentru blatul de corian din bucatarie etc., stai linistit, mergi la SPA si arhitectul se ocupa de toate lucrurile acestea!

El parcurge procesul de creatie tinand legatura cu tine, iti alege culorile si materialele potrivite, cauta cele mai bune variante de piese de mobilier, realizeaza toate detaliile necesare de care ai nevoie, cauta oferte de la cat mai multi furnizori si se ocupa si de santier. Toate lucrurile acestea le face un profesionist, care isi respecta clientul si pentru care fiecare proiect in parte este o provocare frumoasa.

Am enumerat doar cateva motive pentru care arhitectul de interior este indispensabil unei amenajari pentru orice fel de spatiu. El are viziune, are toate uneltele necesare astfel incat sa duca la capat un proiect cu tot ce inseamna el  (concept, redactare, detaliere tehnica, ofertare, executie).

Tu pe cine vei alege: un om care inspira si respira design sau pe cineva care crede ca marsala e un tip de mancare indiana?