Orange me

Titlu: Orange me

Locatie: Bucuresti

Beneficiar: S.S.

Despre: 

Aceasta casa este una cuminte, o casa al carui interior s-a dorit a fi unul asezat, deloc riscant din punct de vedere compozitional, dar cromatic armonios . Tonurile pamantii (maro, caramiziu, caramel- inchis, bej) sunt in complementaritate cu nuanta inchisa, ciocolatie a parchetului folosit atat la pardoseala, cat si in scafe, incercandu-se astfel sublinierea zonelor cu functiuni diferite: zona de relaxare, living si cea de dinning.

Parterul casei gazduieste in mod natural livingul, dinningul, bucataria si o toaleta de serviciu. Toate sunt legate prin tipul de mobilier contemporan (linii drepte, geometrii sigure, concrete) si de culorile echilibrate, scoase din linistea lor doar prin anumite tonuri de portocaliu si galben.

Zona de sedere se concentreaza in jurul televizorului pozitionat pe o placare din lemn inalta cat tot etajul. Partea confortabila o reprezinta canapeaua si fotoliile pufoase si pentru a nu incarca si mai mult, am folosit o masuta transparenta, din sticla. Tot acest ansamblu are acces la biblioteca cu rafturi modulare prin spate.

Dinningul l-am tratat ca pe un loc practic, care inspira caldura, devenind un loc preferat de luat masa, in compania familiei si a prietenilor.

Bucatarie continua linia neutra a amenajarii din celelalte spatii, toate corpurile avand culori calde, accentuate de galbenul-solar, folosit la nisele deschise din corpurile inalte.

Baia de la parter este evidentiata cu ajutorul gresiei cu model geometric, in rest fiind folosite placari medii de faianta maro-espresso si  cafeniu-deschis. Tot aici am reusit sa integram centrala termica intr-un dulap ascuns, incluzand totodata si o mica depozitare.

Urcand la etaj, descoperim o lume in care portocaliul decide! El coloreaza ansamblul patului matrimonial, iar impreuna cu profilele din lemn care contureaza perimetral peretii, mobilierul care indeplineste rolul estetic si functional, ofera acestei camere un caracter sensibil, uniform, concentrat.

Baia care deserveste dormitorul matrimonial imprumuta din trasaturile acestuia, fiind o camera luminoasa, cu linii subtile si decoruri complementare, perlate.

Ultimele doua dormitoare sunt ale copiilor. Ambele spatii sunt echilibrate, practice si calde. Energia si explozia de soare (burt of sunshine) o aduc galbenul-electric, culoarea ambrei si oranjul din accesorii.

Este o amenjare linistita, pentru un cuplu nu chiar foarte indraznez, este un design versatil care ar putea fi schimbat in orice moment, creand noi interioare din alta poveste.