Bright House

Titlu: Bright House

Locatie: Bucuresti

Beneficiar: S. B.

Despre:

Atuul acestei case? Arhitectura sa! Colaborarea perfecta intre arhitect si arhitectul de interior duce la un rezultat care satisface pe deplin cerintele familiei B. Cel mai scump lucru (fizic) in arhitectura este lumina- geamuri mari, armonice, asistate electronic, iar noi am profitat de acest lucru si de indrazneala beneficiarului care a inteles ca in cazul sau, golurile mari ii presara povestea cu praf de stele si de raze de soare, de lumina naturala.

Am adus exteriorul in interior! Am folosit materiale naturale, a caror  proprietati le-am scos in evident prin expunerea lor pe cele mai neconventionale suprafete. Zeci de metri patrati de piatra naturala pe peretii inalti de mai mult de 6 m din living, parchetul continuat de pe supanta pe plafonul biroului si pe scara cu trepte “plutitoare”, placarile cu MDF si insertia de profile LED din dormitorul matrimonial dau identitate locuintei.

Mai mult decat atat, in acest caz este vorba de o casa inteligenta: toata aparatura, luminatoarele, ferestrele, usile sunt actionate electronic, sustinand astfel confortul celor care numesc acest spatiu “acasa”.

De aceasta calitate beneficiaza si corpul central, metalic din living. In el am incorporat mai multe elemente necesare: semineul, zona media, spatiile pentru carti sau decoratiuni si, pentru armonia compozitionala, zona de depozitare a lemnelor de foc. Semineul se actioneaza electronic si astfel, geamul securizat , rezistent la foc se poate ridica pentru a genera mai multa caldura ori pentru a se simti mai bine mirosul de lemne arse. In acest timp televizorul este ascuns in spatele altei suprafete de sticla, iar atunci cand basmele din fata focului s-au incheiat, se poate deschide zona media.

Piatra, lemn, sticla, metal- toate elementele se imbina formand o casa calda, o casa in pas cu ultimele tehnologii, care, totusi, raman ascunse, lasand la suprafata linistea si armonia de care beneficiarii au nevoie.