Beneficiile unui spațiu wellness privat

Care sunt câteva din beneficiile unui spațiu wellness privat?

Sală de fitness din portofoliul nostru.

Fie că discutăm despre un SPA privat sau un SPA public, utilizarea unui astfel de spațiu/ serviciu aduce o serie mare de beneficii care țin de sănătatea fizică, emoțională și de ce nu, spirituală.

SPAurile, sunt prezente în viața oamenilor încă din anul 5000 înaintea erei noastre, odată cu primelor semne de apariție a medicinei, în perioada Împăratului Rosu și a Împăratului Galben, în China.

În timp au fost descoperite diverse tipuri de terapii vindecătoare, de la ritualuri de băi cu apă rece sau caldă, până la terapii holistice și activități sportive.

Toate spațiile, de la cele mai mici la cele mai mari, pot fi gândite astfel încât să atingă și să rezolve cât mai multe probleme sau cerințe ale beneficiarilor.

În funcție de dimensiunea spațiilor puse la dispozitie, un SPA privat în interiorul unei locuințe poate avea: o sauna uscată, o cameră de fitness sau un spațiu exterior dedicat în și eventual un duș cu multiple caracteristici.

Zonă din portofoliu nostru care cuprinde saună uscată și jacuzzi cu fântană de perete.

Sauna uscată poate avea o suprafață care poate porni de la 1,5 metri pătrați, ca in exemplul de mai jos. Aceasta poate fi montată atât în interior, cât și în exterior (în grădini sau pe terase).

Câteva din beneficii saunei uscate, găsită adesea și sub denumirea de saună finlandeză sunt:

1.       Detoxifierea. Căldura stimulează transpirația și astfel toxinele din corp sunt eliminate. Prin expunerea la căldura uscată corpul elimină impuritățile și substanțele nocive.

2.       Relaxarea musculară. Căldura din saună relaxează mușchii și ajută la reducerea stresului și a anxietății.

3.       Îmbunătățirea circulației sanguine. Căldura poate avea beneficii asupra inimii și sistemului cardiovascular.

Cameră fitness din portofoliu nostru. Conține bicicletă, bandă de alergat, spalier, gandere, bancă.

Un spațiu dedicat unei camere de fitness poate avea o suprafață care începe de la 20 de metri pătrați. Deși poate fi o provocare de mobilare, există echipamente care pot fi integrate: un aparat multifuncional, o bandă de alergat, o bancă de exerciții, plus gantere de diverse greutăți și benzi.

Beneficiile unei camere de fitness private sunt nenumărate, iar pe lângă confort, confidențitate și economisirea timpului, sportul acasă, într-o cameră dedicată, poate să ducă la:

1.       Îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății mentale. Mai mult decît controlul kilogramelor, 45 de minute de sport pe zi în interior sau în exterior eliberează endorfine- hormonul care produce o senzație (GRATUITĂ) de euforie și bunăstare. Sportul este cel mai la îndemănă instrument împotriva depresiei sau a perioadelor de anxietate.

2.       Controlul greutății și arderea caloriilor. Un corp sănătos nu are kilegrame ideale, însă un stil de viață activ duce la o îmbunătățire a stării generale și la un somn mai bun.

3.       Creșterea flexibilității și a mobilității.

Sistem de dușuri @Gessi, producător italian.

Dușurile emoționale sunt un alt element care poare fi integrat în orice baie sau zonă SPA, de wellness. Exisă multe sisteme care pot fi integrate, însă cel mai la îndemănă pot fi cromoterapia și jeturile de apă multiple.

Pe lângă faptul că au un design special, unic, dușurilor emoționale pot:

1.       Stimula sistemului limfatic și astfel se pot elimina toxine din corp. Dușurile emoționale pot genera curgere alternată a apei rece și calde, perfectă pentru un așa numit „vascular workout”.

2.       Îmbunătăți starea de spirit datorită dinamicității și cromoterapiei.

3.       Duce la relaxare și deconectare de la taskurile zilnice.

Saună uscată și vedere în exteriorul ei din portofoliul nostru.

Așadar, în funcție de spațiul de care o locuință dispune, de obiceiurile beneficiarilor, un spațiu wellness cât de mic îmbunătățește calitatea vieții.

 

 

 

 

Next
Next

Centrul wellness din ansamblul rezidential